Punkkirokote (Ticovac / Ticovac junior)

59.00

Osasto:

Puutiaisaivotulehdus eli TBE on punkkien levittämä neurologinen sairaus, jota kutsutaan myös puutiaisaivokuumeeksi ja Kumlingen taudiksi. Se on TBE-viruksen aiheuttama keskushermoston infektio, joka tarttuu virusta kantavan punkin syljestä.

Stellan sairaanhoitajan voi tilata rokotuskäynnille kotiin, työpaikalle tai vaikka hotellille. Voimme rokottaa kerralla isommankin ryhmän, joten perheen, työkavereiden tai vaikkapa matkaseurueen rokottaminen käy helposti.

Aikuiset ja lapset rokotetaan kolmesti perussuojan aikaansaamiseksi. Täysi suoja puutiaisaivokuumetta vastaan muodostuu kahden viikon kuluttua toisen rokoteannoksen saamisesta.

Toinen rokote voidaan ottaa 1–3 kuukauden kuluttua ensimmäisestä annoksesta. Tarvittaessa toinen annos voidaan antaa jo kahden viikon päästä ensimmäisestä rokotteesta. Kolmas rokoteannos tulee ottaa 5–12 kuukauden kuluttua toisesta annoksesta.

Ensimmäinen tehosteannos suositellaan otettavaksi kolmen vuoden kuluttua. Kolmella ensimmäisellä rokotteella hankittua perussuojaa ei siis tarvitse toistaa vuosittain. Ensimmäisen tehosteannoksen jälkeen rokotus suositellaan toistettavaksi viiden vuoden välein.

Hintaan lisätään sairaanhoitajan käyntimaksu 74 euroa.